Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Nyheter
 Grunne flytande tvättmedel Laundry Lavendel
Grunne flytande tvättmedel Laundry Lavendel
SEK:125:-
 Grunne Tvättika Lavendel 750 ml
Grunne Tvättika Lavendel 750 ml
SEK:119:-
 Filt Abbey gul Design Lina Johansson
Filt Abbey gul Design Lina Johansson
SEK:750:-
Erbjudanden
 Handduk Ekelund Fern 35x50
Handduk Ekelund Fern 35x50
SEK:139:-
SEK:95:-
 Löpare Ekelund Fern 35x120
Löpare Ekelund Fern 35x120
SEK:295:-
SEK:195:-
 Löpare Ekelund Dahlia 35x80
Löpare Ekelund Dahlia 35x80
SEK:225:-
SEK:150:-

Om oss

Den gamla butiken i Örsbäck säljer design från nu & form från förr. Svensk och nordisk design prioriteras och mycket är även tillverkat i Sverige. Det gör det lättare veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt. Delar av sortimentet säljs också i e-butiken dengamlabutiken .se 
Butiken drivs av Thord och Chatarina W Jonsson.

Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan. Båda dokument revideras 1 gg/år.

Butiksentre Den gamla butiken i Örsbäck

Den gamla butiken i Örsbäck finns i Nordmalings kommun, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Butiken ligger vid väg 512 Nordmaling-Gräsmyr, 8 minuter från E4.

Ordinarie öppettider i Örsbäck fr o m 13 februari: torsdag 11-18, fredag 11-17 och lördag 11-16. 
Extraöppet söndag 29 mars under Formstråket 11-16.

E-butiken hittar du i menyn. Den är alltid öppen och här säljer vi delar av det utbud som finns på hyllorna i Örsbäck. E-butiken fylls på allt eftersom. Beställningar levereras 1-4 dagar efter lagd order.

Butiken i Örsbäck
Vi uppskattar den skandinaviska stilen och ser gärna svensk och nordisk design i butiken. Vi handplockar själva vårt sortiment och är med i www.unikabutiker.nu, nätverket för lokala, fristående och privatägda butiker som jobbar hållbart. Du får en snabb överblick över sortimentet i butiken i Örsbäck om du tittar på vårt konto på Instagram

Vår butik är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till mat given. Därför finns även mathantverk i butiken, från leverantörer som alla finns norr om Dalälven.

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuder vi på kaffe. Har du riktigt tur har vi bakat också. Annars tipsar vi gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun där vi och fem andra aktörer med jämna mellanrum koordinerar våra öppettider och har öppet samtidigt. Under Formstråket har vi också ofta gäster eller någon aktivitet av något slag i våra respektive butiker. Läs mer på www.formstraket.se

Exempel på varumärken
AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Maze, Design Kristina Stark, Nittsjö, Skruf, Ekelund, Sloydlab, Lindform, KattvikDesign, Bergs Potter, Rotor, Superliving, Grunne, c/o Gerd, Huså bröd, Jokkmokksbär, Muddus m fl. 

Historia
Den gamla butiken i Örsbäck, Nordmaling, byggdes 1951 och var i mer än 35 år lanthandel. Bilden nedan togs 1974 av en fotograf på Västerbottens museum, då Yngve Glas fortfarande drev ICA-butik i fastigheten. Efter familjen Glas drevs butiken 1976-1987 av Holger och Elvy Lindberg under namnet Lindbergs Livs.

Mot slutet av 80-talet startades loppisverksamhet i fastigheten: Loppmarkna'n i Örsbäck AB, som så småningom bytte namn till Lillemors bod och fanns kvar till 2013.

Sedan fastigheten bytte ägare har vi påbörjat renovering av fastighet och butik och uppdaterat verksamheten. Butiken rymmer idag både nytt och återbrukat. Här finns inredningsdetaljer & dekoration, glas, porslin, keramik och textilier från olika epoker, i snygg förening med småmöbler och mathantverk. 

Här ovan ser du en bild från 1974 då butiken fortfarande drevs som ICA-butik.
Nedan ser du exempel på varor i butiken i Örsbäck idag. Fler bilder finns på Instagram

Skön miljö med kudde från Design Lina Johansson mm

Grönskande grön filt från Design Lina Johansson

Matta Empire grå Design Lina Johansson

Ansiktskruka_Lisa_Larson_Kermikstudion Gustavsberg

Posh tekopp från Dekohem och randigt från Lisa Larson och Rotor

Kattviksljusstakar - snygg och smart design minimerar os och rinnande stearin.

Muminhanddukar från vävmästarna Ekelund, vävda av ekologisk bomull.

Vita vaser ur AEO/Porslinsfabriken i Lidköpings serie Dancing Dune

Vägbeskrivning, karta, GPS-koordinater

Vi finns vid väg 512 i centrala Örsbäck mitt mellan Nordmaling och Gräsmyr, 8 minuter från E4. Kommer du från E4 kör du till Nordmalings norra infart, svänger in på väg 512 mot Gräsmyr och kör sedan 12 kmKommer du från Umeå kan du köra via Röbäck, Yttersjö och Hössjö till Gräsmyr. Vid ICA-butiken i Gräsmyr svänger du vänster mot Nordmaling, sedan är du framme i Örsbäck efter ca 10 minuter. Från Vännäs kör du till Gräsmyr och sedan mot Nordmaling.

Karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss.

Varmt välkommen!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck - www.dengamlabutiken.se 

Den gamla butiken i Örsbäck är med i nätverket Unika butiker..
Vi är med i Unika butiker, nätverket för lokala, fristående och privatägda butiker som jobbar hållbart. Söker du butiker som själva handplockar sitt sortiment och själva styr sin verksamhet, hämta gratisappen på www.unikabutiker.nu