Meny
...är tom
Varumärken/Brands

Om oss

Entrén till Inredning & Design i Örsbäck

Inredning & Design i den gamla butiken i Örsbäck är en fristående, privatägd butik i Nordmalings kommun, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik, 8 minuter från E4. E-butiken finns i Menyn. Den innehåller mycket, men inte allt som finns i den fysiska butiken. 

Sortiment. Fastigheten där den fysiska butiken finns byggdes 1951 som lanthandel, men idag rymmer den renoverade fastigheten ett kurerat sortiment av inredning, design och presenter i skandinavisk stil. Som hommage till husets historia mixar vi även in återbrukade saker. I ett av rummet finns också linoljesåpa och andra hushållsprodukter.

Vi prioriterar svensk och nordisk design och köper i första hand in inredningsdetaljer tillverkade i Sverige – då är det lättare att veta att de tillverkats hållbart och schysst. Vi som driver butiken heter Thord och Chatarina W Jonsson. Du kan läsa mer om oss i den här tidningsartikeln från Västerbottningen nr 12/24 20240321

Öppettider i butiken i Örsbäck: t o m 10/8 sommartid med öppet tisdag till fredag 11-17 och lördag 11-16. 

Vägbeskrivning, karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro. Vi tipsar gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun.

Miljö och hållbarhet: Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan.

Tillgänglighet: Anpassad entré kombinerad med portabel ramp för rullstol. Breda gångar i butiken. Ej HWC.

Historia från 1951 till idag: Här finns en pdf som i text och bild berättar historien om Den gamla butiken i Örsbäck från 1951 till idag.

Bilderna nedan ger dig en uppfattning om sortimentet i den fysiska butiken. Följ gärna vårt konto på Instagram 
Exempel på varumärken: Alessi, Design Kristina Stark, Design Lina Johansson, Dinie Design, Ekelund, Guzzini, JLM Form, KattvikDesign, Keramikstudion i Gustavsberg, Klong, Lindform, Lonneberg Design, Maze, Nittsjö keramik, Orranäs glasbruk, Recycled by Wille, Rotor design, Skrufs glasbruk, Sloydlab, Sofie Sjöström Design, Vas Vitreum, Viktora Säker. På hushållssidan Grunne linoljesåpa, Express Läderbalsam mm.

Vit Bobinavas från Nittsjö keramik med vita sommarblommor

Glas från Skruf på oval ekbricka

Lina Johansson Ullfilt Block gul-beige på bänk

Lursta-Cast-Iron_Arvet_Gravitas-Mortel_i-Orsback

Klong-produkter_Inredning-Design_i-Orsback

Brickor och kuddfodral i en soffa i Inredning & Design i Örsbäck

Kattviksljusstakar med brinnande ljus på grånat utebord

Ljusstakar Vas Vitreum, Skruf martiniglas, granris i Skruf Kolonnvas.

Blomkrukor från Nittsjö keramik.

Hängvas, svarta träfåglar, svart plåtuggla, Frida Kahlo-handduk, bordslöpare Ormbunke

Gråsvartrandiga blomkrukor IV Årstiderna - Lars Nilsson för Nittsjö keramik

Sfar Ljuslykta Midnightblue

Västerbotten Experience och Formstråket

Vasterbotten Experience symbol

Vi är en diplomerad Västerbotten Experience. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att ett område i Västerbotten kommer att ge dig boende, mat och aktiviteter enligt dina önskemål. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet, lokalt ansvarstagande och gott värdskap. Läs mer om Västerbotten Experience 

Vi är också en del av Formstråket. I Formstråket ingår - förutom oss själva -  Öre GårdsbageriPjöller DesignHumlebäck Keramik och MöbelsnickeriMaria Lundström KonstÅbrånets Limousin och Presteles trädgårdskafé och logi.

Varmt välkommen till oss!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck

Länk till Den gamla butiken på Facebook.   Instagram-logotyp_ny  

 

Powered by Talex e-handelssystem