Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken/Brands
Erbjudanden
 Ekelund Pelargonia bordslöpare 35x120 cm - sista ex
Ekelund Pelargonia bordslöpare 35x120 cm - sista ex
SEK:395:-
SEK:295:-
 Thomas Clay Skål Earth 15 cm
Thomas Clay Skål Earth 15 cm
SEK:169:-
SEK:125:-
 Pen-vas Dark rose 20 cm AEO/Porslinsfabriken Lidköping
Pen-vas Dark rose 20 cm AEO/Porslinsfabriken Lidköping
SEK:475:-
SEK:295:-
 Julnoveller II - Rydberg, Lindgren m fl - Novellix
Julnoveller II - Rydberg, Lindgren m fl - Novellix
SEK:195:-
SEK:124:-
 Architectmade Owl ljus ek 17 cm
Architectmade Owl ljus ek 17 cm
SEK:825:-
SEK:595:-

Om oss

Entren till Den gamla butiken i Örsbäck

Den gamla butiken i Örsbäck är en fristående, privatägd butik som säljer heminredning, inredningsdetaljer, design och presenter. Vi som driver butiken heter Thord och Chatarina W Jonsson. Vi uppskattar den skandinaviska stilen och prioriterar svensk och nordisk design. I första hand köper vi in produkter som är producerade i Sverige. Det gör det lättare för oss veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt. I den fysiska butiken mixar vi också in återbrukade saker.

Butiken är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushållsprodukter i butiken.

Fler bilder finns längre ned på sidan. Du får också en överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta på vårt konto på Instagram

E-butiken: Finns i Meny om du surfar med mobilen. Fri frakt när du handlar för mer än 599 kr, annars betalar du 59 kr. 

Den fysiska butiken ligger i Nordmalings kommun i Västerbotten, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Vägbeskrivning, karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss

Vår fysiska butik i Örsbäck har öppet: Fredag 11-17, lördag 11-16. Extraöppet: söndag 3 december är det första advent och då har vi öppet 11-16.

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuder vi på kaffe. Har du riktigt tur har vi bakat också. Annars tipsar vi gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun.

Exempel på varumärken: Alessi, Design Kristina Stark, Design Lina Johansson, Dinie Design, Dixie, Ekelund, Emma Sjödin, Gustavsbergs porslinsfabrik, Guzzini, JLM Form, KattvikDesign, Keramikstudion i Gustavsberg, Lindform, Lonneberg Design, Maze, Nittsjö keramik, Orranäs glasbruk, Pottery Jo, Recycled by Wille, Rotor design, Skrufs glasbruk, Sloydlab, Vas Vitreum, Viktora Säker. På hushållssidan Grunne linoljesåpa mm.

Miljö och hållbarhet: Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan. Båda dokument revideras 1 gg/år.

Tillgänglighet: Annpassad entré kombinerad med portabel ramp för rullstol. Breda gångar i butiken. Ej HWC.

Historia från 1951 till idag: Här finns en pdf som i text och bild berättar historien om Den gamla butiken i Örsbäck från 1951 till idag.

Bilder från butiken i Örsbäck: De här bilderna ger dig en liten uppfattning om vad som finns i vår butik i Örsbäck. Du får också en bra överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta igenom vårt konto på Instagram

Rosaröda tulpaner i Kolonnvas från Skrufs Glasbruk

Vita tulpaner i blå-svart-randiga vaser ur serien IV Årstiderna från Nittsjö keramik.

Kattviksljusstakar med brinnande ljus på grånat utebord

Vit Alvakruka med svart fat från Nittsjökeramik, med rosa bärljung. Till vänster om krukan står två olika höga vita ljusstakar från Larssons trä. I Den gamla butiken i Örsbäck.

Ljuslykta Hjortron - rostat järn - Kristina Larsson - DGB Örsbäck

Ljusstakar Vas Vitreum, Skruf martiniglas, granris i Skruf Kolonnvas.

Blomkrukor från Nittsjö keramik.

Hängvas, svarta träfåglar, svart plåtuggla, Frida Kahlo-handduk, bordslöpare Ormbunke

Gråsvartrandiga blomkrukor IV Årstiderna - Lars Nilsson för Nittsjö keramik

Svart Sfär - den magiska ljuslyktan från JLM Form. Lyser som en liten planet i mörkret!

Västerbotten Experience och Formstråket

Vasterbotten Experience symbol

Vi är en diplomerad Västerbotten Experience. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att ett område i Västerbotten kommer att ge dig boende, mat och aktiviteter enligt dina önskemål. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet, lokalt ansvarstagande och gott värdskap. Läs mer om Västerbotten Experience 

Vi är också en del av FormstråketI Formstråket ingår - förutom oss själva -  Öre GårdsbageriPjöller DesignHumlebäck Keramik och MöbelsnickeriMaria Lundström KonstÅbrånets Limousin och Presteles trädgårdskafé och logi.

Varmt välkommen till oss!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck


Länk till Den gamla butiken på Facebook.
   Instagram-logotyp_ny