Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken/Brands
Senaste
 Ekelund Findus Julfest handduk 40x60 cm
Ekelund Findus Julfest handduk 40x60 cm
SEK:199:-
 Lisa Larson Spaniel Keramikstudion Gustavsberg
Lisa Larson Spaniel Keramikstudion Gustavsberg
SEK:775:-
 Lisa Larson Stresstomte Blå 19 cm Keramikstudion
Lisa Larson Stresstomte Blå 19 cm Keramikstudion
SEK:995:-

Om oss

Entren till Den gamla butiken i Örsbäck

Den gamla butiken i Örsbäck är en fristående, privatägd butik som säljer heminredning, inredningsdetaljer och presenter med design från nu & form från förr. Vi som driver butiken heter Thord och Chatarina W Jonsson. Vi uppskattar den skandinaviska stilen och prioriterar svensk och nordisk design. Mycket är även tillverkat i Sverige. Det gör det lättare för oss veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt. 

Butiken är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushålls- och hudvårdsprodukter i butiken.

Fler bilder finns längre ned på sidan. Du får också en överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta på vårt konto på Instagram

E-butiken: Finns i Meny om du surfar med mobilen. Fri frakt när du handlar för mer än 599 kr, annars betalar du 59 kr. 
Notera att beställningar som görs sön 16/10--mån 17/10 expedieras tis 18/10.

Den fysiska butiken ligger i Nordmalings kommun i Västerbotten, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Vägbeskrivning, karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss

Öppettider: tors-fre 11-17, lördag 11-16. Vi har också öppet alla söndagar i advent, 11-16 och öppet alla dagar 15-23 december: må-fre 11-17, lör-sön 11-16. Obs! 23/12 kl 11-15. 

Mellandagarna: Öppet tisdag-torsdag 27-29 december 11-16 och fredag 30 december 11-15. 

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuder vi på kaffe. Har du riktigt tur har vi bakat också. Annars tipsar vi gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun. Läs mer på www.formstraket.se

Sortiment och varumärken: Du kan se några bilder från butiken i Örsbäck längre ned på sidan. 

Exempel på varumärken: AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Architectmade, Bergs Potter, Design Kristina Stark, Design Lina Johansson, Dinie Design, Dixie, Ekelund, Emma Sjödin, Gustavsbergs porslinsfabrik, JLM Form, KattvikDesign, Keramikstudion i Gustavsberg, Lindform, Maze, Nittsjö keramik, Skrufs glasbruk, Sloydlab, Vas Vitreum, Viktora Säker och Åry Home. På hushållssidan bl a Grunne, c/o Gerd och Grevinnans rum.

Miljö: Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan. Båda dokument revideras 1 gg/år.

Tillgänglighet: Annpassad entré kombinerad med portabel ramp för rullstol. Breda gångar i butiken. Ej HWC.

Historia från 1951 till idag: Här finns en pdf som i text och bild berättar historien om Den gamla butiken i Örsbäck från 1951 till idag.

Bilder från butiken i Örsbäck: De här bilderna ger dig en uppfattning om vad som finns i vår butik i Örsbäck. Du får också en bra överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta igenom vårt konto på Instagram

Grön Daisy-kruka från Bergs Potter med monstera, i Den gamla butiken i Örsbäck.

Gino grå - karaff och två glas från Skrufs glasbruk, som tagit fram Gino grå för att fira 125 år.

Pelargon i vit plåt står bland Ekelunds handdukar med mönster av rosa pelargoner och skärbrädor med grön pelargon från Emma Sjödin.

Västttysk retrovas i orange-brunt s k lavamönster, till höger om vasen en orange kulspetspenna i ställ (Ballograf Deskset).

Vit Alvakruka med svart fat från Nittsjökeramik, med rosa bärljung. Till vänster om krukan står två olika höga vita ljusstakar från Larssons trä. I Den gamla butiken i Örsbäck.

Ljuslykta Hjortron - rostat järn - Kristina Larsson - DGB Örsbäck

Träfågel i orange bets framför två Adamkoppar med blåvitt mönster av Stig Lindberg.

Pottery Jo och Iittala-servertter på avtorkbar duk från Recycled by Wille i DGB Örsbäck

Tälja-glas från Erik Nyström på Nattetid, tillsammans med Göran Wärffs glaskaraff för Pukeberg. Bricka från Åry Home. Foto: Den gamla butiken i Örsbäck.

Återbrukade varor: blå hundbensvas i glas och hänkelvas med motiv av blåklocka och sommarblommor från Ekeby.

Blomkrukor från Nittsjö keramik.

Sakurakudde i Den gamlabutiken i Örsbäck

Svart Sfär - den magiska ljuslyktan från JLM Form. Lyser som en liten planet i mörkret!

Kattviksljusstakar Den gamla butiken i Örsbäck

Bästa deon! Deodorant på vit tub av återvunnen plast, med svart kork, från Care of Gerd. Unisex och Oparfymerad 24-7.

Västerbotten Experience och Formstråket

Vasterbotten Experience symbol

Vi är en diplomerad Västerbotten Experience. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att ett område i Västerbotten kommer att ge dig boende, mat och aktiviteter enligt dina önskemål. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet, lokalt ansvarstagande och gott värdskap. Läs mer om Västerbotten Experience 

Vi är också en del av FormstråketI Formstråket ingår - förutom oss själva -  Öre GårdsbageriPjöller DesignHumlebäck Keramik och MöbelsnickeriMaria Lundström KonstÅbrånets Limousin och Presteles trädgårdskafé och logi.

Varmt välkommen till oss!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck


Länk till Den gamla butiken på Facebook.
   Instagram-logotyp_ny