Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Senaste
 Pottery Jo Skål Daisy Greige 35 cl
Pottery Jo Skål Daisy Greige 35 cl
SEK:175:-
 Lindform Vas Bari XL Mörkt gråblå 15 cm
Lindform Vas Bari XL Mörkt gråblå 15 cm
SEK:425:-
 Design Lina Johansson Plastmatta Ingrid Varmgrå 70x200
Design Lina Johansson Plastmatta Ingrid Varmgrå 70x200
SEK:1595:-
Bookmark and Share

Följs oss på Instagram

Om oss

Entren till Den gamla butiken i Örsbäck

Den gamla butiken i Örsbäck är en fristående, privatägd butik som säljer heminredning, inredningsdetaljer och presenter med design från nu & form från förr. Vi som driver butiken heter Thord och Chatarina W Jonsson. Vi uppskattar den skandinaviska stilen och prioriterar svensk och nordisk design. Mycket är även tillverkat i Sverige. Det gör det lättare veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt. 

Butiken är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till mat och hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushålls- och hudvårdsprodukter i butiken.

Fler bilder finns längre ned på sidan. Du får också en överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta på vårt konto på Instagram

E-butiken: Finns i Meny om du surfar med mobilen. Fri frakt när du handlar för mer än 599 kr, annars betalar du 59 kr. 

Den fysiska butiken ligger i Nordmalings kommun i Västerbotten, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Vägbeskrivning, karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss

Öppettider: Våra ordinarie öppettider är torsdag till lördag 11-16, men från trettonhelgen har vi alltid stängt till februari. Vi öppnar igen torsdag 10 februari. Fram till dess: besök e-butiken eller Kontakta oss om du vill boka butiksbesök eller hämta beställningar.

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuder vi på kaffe. Har du riktigt tur har vi bakat också. Annars tipsar vi gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun. Läs mer på www.formstraket.se

Sortiment och varumärken: Du kan se några bilder från butiken i Örsbäck längre ned på sidan. 

Exempel på varumärken: AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Architectmade, Bergs Potter, Design Kristina Stark, Design Lina Johansson, Dinie Design, Dixie, Ekelund, Emma Sjödin, Gustavsbergs porslinsfabrik, JLM Form, KattvikDesign, Keramikstudion i Gustavsberg, Lindform, Maze, Nittsjö keramik, Skrufs glasbruk, Sloydlab, Vas Vitreum, Viktora Säker och Åry Home. På hushållssidan bl a Grunne, c/o Gerd och Grevinnans rum.

Miljö: Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan. Båda dokument revideras 1 gg/år.

Historia från 1951 till idag: Här finns en pdf som i text och bild berättar historien om Den gamla butiken i Örsbäck från 1951 till idag.

Bilder från butiken i Örsbäck: De här bilderna ger dig en uppfattning om vad som finns i vår butik i Örsbäck. Du får också en bra överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta igenom vårt konto på Instagram

Pallovas i svart från Skrufs glasbruk, pingviner från Architectmade och magiska ljuslyktan Sfär från JLM Form i den lilla salongen i Den gamla butiken i Örsbäck

Vit Alvakruka med svart fat från Nittsjökeramik, med rosa bärljung. Till vänster om krukan står två olika höga vita ljusstakar från Larssons trä. I Den gamla butiken i Örsbäck.

Retrokeramik på teakbyrå 4 lådor i salongen i DGB Örsbäck

Yllefiltar Draw i orange-svart och grönt-svart från Design Lina Johansson, fotade på en trapp av trä mot vit dörr. Kvistar med höstbär i bakgrunden.

Keramikuggla Burr Gustavsberg Edward Lindahl - Den gamla butiken i Örsbäck

Textilier från Design Lina Johanssons kollektion Brick, i DGB Örsbäck

Ljuslykta Hjortron - rostat järn - Kristina Larsson - DGB Örsbäck

Figurer från Architectmade på Pythagoras-hyllor från Maze Interior, i DGB Örsbäck

Mjuka bomullsfilten Abbey i brunt, från Design Lina Johansson - DGB Örsbäck

Pottery Jo och Iittala-servertter på avtorkbar duk från Recycled by Wille i DGB Örsbäck

Tälja-glas från Erik Nyström på Nattetid, tillsammans med Göran Wärffs glaskaraff för Pukeberg. Bricka från Åry Home. Foto: Den gamla butiken i Örsbäck.

Blomkrukor från Nittsjö keramik.

Sakurakudde i Den gamlabutiken i Örsbäck

Svart Sfär - den magiska ljuslyktan från JLM Form. Lyser som en liten planet i mörkret!

Kattviksljusstakar Den gamla butiken i Örsbäck

Linnefärgade stearinljus från Delsbo Candel i vita träljusstakar från Larssons trä och en Kastelhelmi ljuslykta i färg Linne - Den gamla butiken i Örsbäck

Bästa deon! Deodorant på vit tub av återvunnen plast, med svart kork, från Care of Gerd. Unisex och Oparfymerad 24-7.

Västerbotten Experience, Unika butiker och Formstråket

Vasterbotten Experience symbol

Vi är en diplomerad Västerbotten Experience. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att ett område i Västerbotten kommer att ge dig boende, mat och aktiviteter enligt dina önskemål. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet, lokalt ansvarstagande och gott värdskap. Läs mer om Västerbotten Experience 

Den gamla butiken i Örsbäck är också med i Unika butiker, ett nätverk för lokala, fristående och privatägda butiker som jobbar hållbart.

Länk till Den gamla butiken på Facebook.   Instagram-logotyp_ny Logotyp Unika butiker

Vi är också en del av FormstråketI Formstråket ingår - förutom oss själva -  Öre GårdsbageriPjöller DesignHumlebäck Keramik och MöbelsnickeriMaria Lundström KonstÅbrånets Limousin och Presteles trädgårdskafé och logi.

Varmt välkommen till oss!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck