Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken/Brands

Orranäs glasbruk

Orranäs glasbruk blåste vid starten 2017 nytt liv i det historiska glasbruksområdet i Orrefors i Småland. Deras glashytta var en av de modernaste i Sverige och centralpunkten för skapandet, med glasblåsmästare Johan Nilsson som platschef, Amy Krüger som kreativ ledare och medverkan av bland andra konstnärerna Clas Håkansson och Emilia Linderholm.

Vid en brand natten mot den 12 juni 2023 totalförstördes tyvärr deras hytta - den sista aktiva i Orrefors. Lyckligtsvis kom ingen till skada vid branden. Deras butik klarade sig, men de har i dagsläget ingen hytta för att tillverka nytt glas.

Vi i Den gamla butiken i Örsbäck var glada åt att våren 2023 bli Orranäs första återförsäljare i norra Sverige och här i e-butiken finns fortfarande ett parti av deras coolt snygga kuggljuslyktor. I butiken i Örsbäck finns även vackra cylinderljuslyktor i olika färger och ett par större glasföremål som lätt blir centralföremål i ett rum: den orangefärgade klotvasen Magnum och den böljande randiga Skålen Cakewalk. De kan du se på vår Instagram @dengamlabutiken.

Visar 1 till 1 (av 1 produkter) Resultatsidor:  1