Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken/Brands

Lisa Larson - Keramikstudion Gustavsberg

Lisa Larsons stengodsfigurer tillverkas fortfarande för hand av Keramikstudion i Gustavsberg. Alla keramikfigurer är handmålade och glasyren varierar därför något så att varje pjäs är unik.

Lisa Larson, född 1931, var verksam i Gustavsbergs porslinsfabrik från mitten av 50-talet till 1980. Under ett drygt decennium verkade hon sedan som fri keramiker, med designuppdrag både i Sverige och utomlands.

1993 gick Lisa Larson tillsammans med sina forna medarbetare på Gustavsberg, Franco Nicolosi och Siv Solin, in som delägare och grundade Kermamikstudion i Gustavsberg. Bakgrunden var att Franco, som var arbetsledare vid Gustavsbergsfabrikens konstgodsavdelning, blev erbjuden att överta avdelningen när fabriken lades ned av de dåvarande ägarna Hackman-Rörstrand. Lisa Larson beslöt sig i samband med starten av Keramikstudion att tacka nej till alla designuppdrag och koncentrera sig på sin unika keramik. Hon kom ändå att skapa nya figurer som fortfarande produceras av Keramikstudion. 

Keramikstudion drivs idag av Anders Engstrand, som också han har en bakgrund på Gustavsbergsfabriken. Lisa har fortfarande kontakt med Keramikstudion och formger tillsammans med sin dotter Johanna även produkter i textil och andra material, för andra producenter.  

Det finns inga produkter att visa i denna kategori.