Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken/Brands

Tomtefamiljen Storebror Lisa Larson

[19205]
 Tomtefamiljen Storebror Lisa Larson
Klicka för förstoring

Tomtenissen Storebror ur Lisa Larsons serie Tomtefamilj från Keramikstudion i Gustavsberg. Storebror ser ut att vara trött på att vänta, är det kanske julklapparna som hägrar? Rar är han i alla fall där han sitter, med plats för ett litet julgransljus bredvid sig. 

Serien Tomtefamilj består av Tomtefar, Tomtemor och fyra tomtebarn och är julprydnader som håller över tid. Helt enkelt julpynt du kan glädjas åt i många år!

Storebror är nyproducerad förstasortering från Keramikstudion. Storebror tillverkas liksom hela Tomtefamiljen för hand. Figurerna är handmålade och glasyren kan variera något i olika bränningar. Därför är varje pjäs är unik och färg och glasyr kan variera lite från den Storebror du ser på bilderna.

Höjd: 13,5 cm
Bredd: 9 cm
Djup: 6 cm

Lisa Larson skapade ursprungligen Tomtefamiljen på 1980-talet för KF, Kooperativa förbundet, som lät tillverka den i Japan. Sedan 1990-talet tillverkas figurerna på Keramikstudion i Gustavsberg, med ett lite annat utseende jämfört med de som tidigare tillverkades i Japan och hade helgrå klädsel. Från starten och under många år drevs Keramikstudion av Lisa själv tillsammans med Franco Nicolosi och Siv Solin. 

 Tomtefamiljen Storebror Lisa Larson
Klicka för förstoring
 Tomtefamiljen Storebror Lisa Larson
Klicka för förstoring
 
   Recensioner  SEK:775:- Antal: 
Kunder som har köpt den här produkten köpte också