Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken/Brands

Tomtefamiljen Lillebror Lisa Larson

[19206]
 Tomtefamiljen Lillebror Lisa Larson
Klicka för förstoring

Tomtenissen Lillebror ur Lisa Larsons serie Tomtefamilj från Keramikstudion i Gustavsberg. Lillebror är en pigg liten tomtenisse. Han ser nöjd ut där han sitter med sin trumma, som har plats för ett litet julgransljus.

Serien Tomtefamilj består av Tomtefar, Tomtemor och fyra tomtebarn och är julprydnader som håller över tid. Helt enkelt julpynt du kan glädjas åt i många år!

Lillebror är nyproducerad förstasortering från Keramikstudion. Lillebror tillverkas liksom hela Tomtefamiljen för hand. Figurerna är handmålade och glasyren kan variera något i olika bränningar. Därför är varje pjäs är unik och färg och glasyr kan variera lite från den Lillebror du ser på bilderna.

Höjd: 13 cm
Bredd: 7 cm
Djup: 5 cm

Lisa Larson skapade ursprungligen Tomtefamiljen på 1980-talet för KF, Kooperativa förbundet, som lät tillverka den i Japan. Sedan 1990-talet tillverkas figurerna på Keramikstudion i Gustavsberg, med ett lite annat utseende jämfört med de som tidigare tillverkades i Japan och hade helgrå klädsel. I KF-versionen från Japan hade lillebror också en annan form.
Från starten och under många år drevs Keramikstudion av Lisa själv tillsammans med Franco Nicolosi och Siv Solin. 

 Tomtefamiljen Lillebror Lisa Larson
Klicka för förstoring
 Tomtefamiljen Lillebror Lisa Larson
Klicka för förstoring
 
   Recensioner  SEK:775:- Antal: 
Kunder som har köpt den här produkten köpte också