Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Senaste
 Överkast Dubbelsäng Design Lina Johansson Brick Muddy yellow/Gul
Överkast Dubbelsäng Design Lina Johansson Brick Muddy yellow/Gul
SEK:1425:-
 Stort Fat Dancing Dune Ocean Blue AEO/PF Lidköping 33,5 cm
Stort Fat Dancing Dune Ocean Blue AEO/PF Lidköping 33,5 cm
SEK:950:-
 Svävande, hängande vas Rektangulär Barowiak glas
Svävande, hängande vas Rektangulär Barowiak glas
SEK:375:-
Bookmark and Share

Följs oss på Instagram

Om oss

Entren till Den gamla butiken i Örsbäck

Den gamla butiken i Örsbäck är en fristående, privatägd butik som säljer heminredning, inredningsdetaljer och presenter med design från nu & form från förr. Vi som driver butiken heter Thord och Chatarina W Jonsson. Vi uppskattar den skandinaviska stilen och prioriterar svensk och nordisk design. Mycket är även tillverkat i Sverige. Det gör det lättare veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt. 

Butiken är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till mat och hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushålls- och hudvårdsprodukter i butiken.

Fler bilder finns längre ned på sidan. Du får också en överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta på vårt konto på Instagram

E-butiken hittar du i Menyn. Den är alltid öppen och här säljs delar av det som finns i butiken i Örsbäck. Beställningar levereras normalt 1-4 dagar efter lagd order.

Den fysiska butiken ligger i Nordmalings kommun i Västerbotten, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Vägbeskrivning, karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss

Öppettider: I samband med Formstråket tisdag 27 och torsdag 29 juli har vi öppet 10-17 i Örsbäck. I övrigt under sommaren 29 juni - 14 augusti: tisdag-fredag 11-17, lördag 11-16.

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuder vi på kaffe. Har du riktigt tur har vi bakat också. Annars tipsar vi gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun. Läs mer på www.formstraket.se

Sortiment och varumärken: Du kan se några bilder från butiken i Örsbäck längre ned på sidan. 

Exempel på varumärken: AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Architectmade, Bergs Potter, Design Kristina Stark, Design Lina Johansson, Dinie Design, Dixie, Ekelund, Emma Sjödin, Gustavsbergs porslinsfabrik, JLM Form, KattvikDesign, Keramikstudion i Gustavsberg, Lindform, Maze, Nittsjö keramik, Skrufs glasbruk, Sloydlab, Vas Vitreum, Viktora Säker och Åry Home. På hushållssidan bl a Grunne, c/o Gerd och Grevinnans rum.

Miljö: Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan. Båda dokument revideras 1 gg/år.

Historia från 1951 till idag: Här finns en pdf som i text och bild berättar historien om Den gamla butiken i Örsbäck från 1951 till idag.

Bilder från butiken i Örsbäck: De här bilderna ger dig en uppfattning om vad som finns i vår butik i Örsbäck. Du får också en bra överblick av vad vi säljer i den fysiska butiken genom att titta igenom vårt konto på Instagram

Bricka från Åry Home, träfigurer från Architectmade och keramik från Lindform.

Retroporslin - Blåeld kopp och fat, formgiven av Hertha Bengtson för Rörstrand. Framför står två blå kaniner från Larssons trä.

Textilier från Design Lina Johanssons kollektion Brick, i DGB Örsbäck

Vit Globo-vas från Nittsjö keramik, fylld med rosa tulpaner. Flankeras av rosa Ballograf deskset.

Figurer från Architectmade på Pythagoras-hyllor från Maze Interior, i DGB Örsbäck

Kolonnvaser formgivna av Carina Seth Andersson i DGB Örsbäck. I bakgrunden en Kattviksljusstake.

Emma Sjödins Pelargonskärbrädor och Pelargon linnehandduk med Mårbackapelargon i Bergs Potter-kruka. I DGB Örsbäck.

Tälja-glas från Erik Nyström på Nattetid, tillsammans med Göran Wärffs glaskaraff för Pukeberg. Bricka från Åry Home. Foto: Den gamla butiken i Örsbäck.

Blomkrukor från Nittsjö keramik.

Sakurakudde i Den gamlabutiken i Örsbäck

Svart Sfär - den magiska ljuslyktan från JLM Form. Lyser som en liten planet i mörkret!

Kattviksljusstakar Den gamla butiken i Örsbäck

Västerbotten Experience, Unika butiker och Formstråket

Märke Västerbotten Experience

Vi är en diplomerad Västerbotten Experience. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att ett område i Västerbotten kommer att ge dig boende, mat och aktiviteter enligt dina önskemål. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet, lokalt ansvarstagande och gott värdskap. Läs mer om Västerbotten Experience på visitvasterbotten.se

Den gamla butiken i Örsbäck är också med i Unika butiker, ett nätverk för lokala, fristående och privatägda butiker som jobbar hållbart.

Länk till Den gamla butiken på Facebook.   Instagram-logotyp_ny Logotyp Unika butiker

Vi är också en del av FormstråketI Formstråket ingår - förutom oss själva -  Öre GårdsbageriPjöller DesignHumlebäck Keramik och MöbelsnickeriMaria Lundström KonstÅbrånets Limousin och Presteles trädgårdskafé och logi.

Varmt välkommen till oss!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck