Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Senaste
 Skärbräda Pelargon grön/blå Emma Sjödin 21x28 cm
Skärbräda Pelargon grön/blå Emma Sjödin 21x28 cm
SEK:280:-
 Nittsjö keramik blomkruka B4 Grön prick
Nittsjö keramik blomkruka B4 Grön prick
SEK:325:-
 Bobina vas Nittsjö Keramik svart
Bobina vas Nittsjö Keramik svart
SEK:450:-

Om oss

Den gamla butiken i Örsbäck säljer heminredning, inredningsdetaljer och presenter med design från nu & form från förr. Svensk och nordisk design prioriteras och mycket är även tillverkat i Sverige. Det gör det lättare veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt. Delar av sortimentet säljs också i e-butiken dengamlabutiken .se 
Butiken drivs av Thord och Chatarina W Jonsson.

Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan. Båda dokument revideras 1 gg/år.

Entre till Den gamla butiken i Örsbäck.

Den gamla butiken i Örsbäck finns i Nordmalings kommun, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Butiken ligger vid väg 512 Nordmaling-Gräsmyr, 8 minuter från E4.

Ordinarie öppettider i Örsbäck fr o m 13 februari: torsdag 11-18, fredag 11-17 och lördag 11-16. 

Påskveckan: Torsdag 9 april-söndag 12 april har vi öppet 11-16 varje dag.

E-butiken hittar du i menyn. Den är alltid öppen och här säljer vi delar av det utbud som finns på hyllorna i Örsbäck. E-butiken fylls på allt eftersom. Beställningar levereras 1-4 dagar efter lagd order.

Butiken i Örsbäck

Vi uppskattar den skandinaviska stilen och ser gärna svensk och nordisk design i butiken. Vi är en fristående, privatägd butik och handplockar själva vårt sortimentl Du får en snabb överblick över sortimentet i butiken i Örsbäck om du tittar på vårt konto på Instagram

Vår butik är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till mat och hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushålls- och hudvårdsprodukter i butiken.

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuder vi på kaffe. Har du riktigt tur har vi bakat också. Annars tipsar vi gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun. Läs mer på www.formstraket.se

Exempel på varumärken
AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Bergs Potter, Design Kristina Stark, Design Lina Johansson, Ekelund, Emma Sjödin, Gustavsbergs porslinsfabrik, JLM Form, KattvikDesign, Keramikstudion i Gustavsberg, Lindform, Maze, Nittsjö, Skruf, Sloydlab och Superliving. På hushållssidan bl a Grunne, c/o Gerd, Naturlig Deo och Grevinnans rum.

Historia
Den gamla butiken i Örsbäck, Nordmaling, byggdes 1951 och var i mer än 35 år lanthandel. Bilden nedan togs 1974 av en fotograf på Västerbottens museum, då Yngve Glas fortfarande drev ICA-butik i fastigheten. Efter familjen Glas drevs butiken 1976-1987 av Holger och Elvy Lindberg under namnet Lindbergs Livs.

Efter lanthandelsepoken drev Lillemor Hällman och Assar Gustafsson under en lång period en rörelse för antikt, kuriosa, återbrukat och retro. Lillemors bod fanns kvar till 2013.

Sedan dess har vi uppdaterat verksamheten och renoverar stegvis fastighet och butik. Butiken rymmer idag både nya och återbrukade inredningsdetaljer.

Här ovan ser du en bild från 1974 då butiken fortfarande drevs som ICA-butik.
Nedan ser du exempel på varor i butiken i Örsbäck idag. Fler bilder finns på Instagram

Skön miljö med kudde från Design Lina Johansson mm

Butiksvy - hörna med William Morris-produkter mm.

Keramikvaser från Lindform.

Blomkrukor från Nittsjö keramik.

Vit Sfär-ljuslykta från JLM-form

Lisa Larsons Ansiktskrukor från Keramikstudion i Gustavsberg.

Posh tekopp från Dekohem och randigt från Lisa Larson och Rotor

Kattviksljusstakar - snygg och smart design minimerar os och rinnande stearin.

Vita vaser ur AEO/Porslinsfabriken i Lidköpings serie Dancing Dune

Vägbeskrivning, karta, GPS-koordinater

Vi finns vid väg 512 i centrala Örsbäck mitt mellan Nordmaling och Gräsmyr, 8 minuter från E4. Kommer du från E4 kör du till Nordmalings norra infart, svänger in på väg 512 mot Gräsmyr och kör sedan 12 kmKommer du från Umeå kan du köra via Röbäck, Yttersjö och Hössjö till Gräsmyr. Vid ICA-butiken i Gräsmyr svänger du vänster mot Nordmaling, sedan är du framme i Örsbäck efter ca 10 minuter. Från Vännäs kör du till Gräsmyr och sedan mot Nordmaling.

Karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss.

Varmt välkommen!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck - www.dengamlabutiken.se 

Den gamla butiken i Örsbäck är med i nätverket Unika butiker..
Vi är med i Unika butiker, nätverket för lokala, fristående och privatägda butiker som jobbar hållbart: www.unikabutiker.nu