Meny
E-butiken
Varukorgen
...är tom
Varumärken
Senaste
 Oscar Hund Architectmade 13 cm
Oscar Hund Architectmade 13 cm
SEK:850:-
 Duck och Duckling Architectmade
Duck och Duckling Architectmade
SEK:1600:-
 Sockerkaksform 1,5 liter, Gustavsbergs porslinsfabrik
Sockerkaksform 1,5 liter, Gustavsbergs porslinsfabrik
SEK:925:-
Erbjudanden
 Glasunderlägg Herbarium 6-pack, Stig Lindberg
Glasunderlägg Herbarium 6-pack, Stig Lindberg
SEK:275:-
SEK:225:-
 Påsktupp i trä med band 70 mm vit
Påsktupp i trä med band 70 mm vit
SEK:49:-
SEK:39:-
 Necessär Struktur grå Axlings linne 26 cm
Necessär Struktur grå Axlings linne 26 cm
SEK:229:-
SEK:149:-

Om oss

Den gamla butiken i Örsbäck är en fristående, privatägd butik som säljer heminredning, inredningsdetaljer och presenter med design från nu & form från förr. 

Vi som driver butiken heter Thord och Chatarina W Jonsson. Vi uppskattar den skandinaviska stilen och prioriterar svensk och nordisk design. Mycket är även tillverkat i Sverige. Det gör det lättare veta att varorna har tillverkats på ett schysst sätt. Här kan du läsa vår Hållbarhetspolicy som pdf. Policyn har konkretiserats i en miljöplan. Båda dokument revideras 1 gg/år.

Vår butik är inrymd i ett hus från 1951 och tjänade i över 35 år som lanthandel. Med en sådan historia är kopplingen till mat och hushållsprodukter given. Därför finns även ett rum med mathantverk, linoljesåpa och andra ekologiska hushålls- och hudvårdsprodukter i butiken.

Den gamla butiken i Örsbäck finns i Nordmalings kommun i Västerbotten, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik. Vägbeskrivning, karta och GPS-koordinater finns på sidan Kontakta oss.


Entre till Den gamla butiken i Örsbäck.

Öppettider
Torsdag 11-18, fredag 11-17 och lördag 11-16.

E-butiken hittar du i Menyn. Den är alltid öppen och här säljer vi delar av det utbud som finns på hyllorna i Örsbäck. E-butiken fylls på allt eftersom. Beställningar levereras 1-4 dagar efter lagd order.

Butiken i Örsbäck
Du får en snabb överblick över sortimentet i butiken i Örsbäck om du tittar på vårt konto på Instagram 

Du som besöker oss är välkommen att slå dig ned i vår lilla salong och bläddra i tidningar och böcker om design, inredning och retro. Emellanåt bjuder vi på kaffe. Har du riktigt tur har vi bakat också. Annars tipsar vi gärna om gårdsbutiker och trevliga fika- och lunchställen i närheten. Vi är en del av Formstråket - 35 km café-hantverk-design längs vägen mellan Öre och Hörnsjö i Nordmalings kommun. Läs mer på www.formstraket.se

Exempel på varumärken
AEO/Porslinsfabriken i Lidköping, Bergs Potter, Design Kristina Stark, Design Lina Johansson, Dixie, Ekelund, Emma Sjödin, Gustavsbergs porslinsfabrik, JLM Form, KattvikDesign, Keramikstudion i Gustavsberg, Lindform, Maze, Nittsjö, Skruf och Sloydlab. På hushållssidan bl a Grunne, c/o Gerd, Naturlig Deo och Grevinnans rum.

Historia 
Den gamla butiken i Örsbäck, Nordmaling, byggdes 1951 och var i mer än 35 år lanthandel. Bilden nedan togs 1974 av en fotograf på Västerbottens museum, då Yngve Glas fortfarande drev ICA-butik i fastigheten. Efter familjen Glas drevs butiken 1976-1987 av Holger och Elvy Lindberg under namnet Lindbergs Livs.

Efter lanthandelsepoken drev Lillemor Hällman och Assar Gustafsson under en lång period en rörelse för antikt, kuriosa, återbrukat och retro. Lillemors bod fanns kvar till 2013.

Sedan dess har vi uppdaterat verksamheten och renoverar stegvis fastighet och butik. Butiken rymmer idag både nya och återbrukade inredningsdetaljer.

Här ovan ser du en bild från 1974 då butiken fortfarande drevs som ICA-butik.
Nedan ser du exempel på varor i butiken i Örsbäck idag. Fler bilder finns på Instagram

Skön miljö med kudde från Design Lina Johansson mm

Butiksvy - hörna med William Morris-produkter mm.

Keramikvaser från Lindform.

Blomkrukor från Nittsjö keramik.

Vit Sfär-ljuslykta från JLM-form

Lisa Larsons Ansiktskrukor från Keramikstudion i Gustavsberg.

Posh tekopp från Dekohem och randigt från Lisa Larson och Rotor

Kattviksljusstakar - snygg och smart design minimerar os och rinnande stearin.

Vita vaser ur AEO/Porslinsfabriken i Lidköpings serie Dancing Dune

Västerbotten Experience, Unika butiker och Formstråket

Märke Västerbotten Experience

Vi är en diplomerad Västerbotten Experience. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att ett område i Västerbotten kommer att ge dig boende, mat och aktiviteter enligt dina önskemål. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet, lokalt ansvarstagande och gott värdskap. Läs mer om Västerbotten Experience på visitvasterbotten.se

Den gamla butiken i Örsbäck är också med i Unika butiker, ett nätverk för lokala, fristående och privatägda butiker som jobbar hållbart.

Länk till Den gamla butiken på Facebook.   Instagram-logotyp_ny Logotyp Unika butiker

Vi är också en del av FormstråketI Formstråket ingår - förutom oss själva -  Öre Gårdsbageri, Pjöller DesignHumlebäck Keramik och MöbelsnickeriMaria Lundström KonstÅbrånets Limousin och Presteles trädgårdskafé och logi.

Varmt välkommen till oss!

/ Thord Jonsson och Chatarina W Jonsson

Den gamla butiken i Örsbäck